ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Toki İlkokulu

Covid-19 Tedbirleri

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Vuhan kentinde çıkan ve birçok ülkeye yayılan (COVID-I9) KORONA salgınında bugüne kadar birçok vaka görülmüş olup ölümle sonuçlanmıştır. Yüksek bulaşıcılığı ve aşısının ya da özel ilacının henüz geliştirilememiş olması nedeniyle hastalık, insan sağlığına yönelik önemli bir tehdit olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde de tespit edilen virüs bazı tedbirlerin alınmasını gerekli kılmıştır. Bu tedbirlerin uygulanması virüsün yayılmasını engellemek ve sağlığımızı korumak için oldukça önem arz etmektedir.

Dikkat edilecek hususlar;

1-) Grup öğrencileri öğretmenler tarafından belirlenecek ve veliler bilgilendirilecektir.

2-) Sınıflar ve gruplar sadece kendileri için belirlenen günlerde okula gelecektir.

3-) 28 Eylül den sonra uygulanacak program bu alanda ilan edilecektir.

4-) Velilerimizden, ders saatlerinden önce okula erken gelmemesi, çıkış saatinden önce okula gelmemesi/girilmemesi konusunda hassasiyet beklenmektedir.

5-) Ders saatlerinde zorunlu haller dışında okula ziyaretçi kabul edilmeyecektir. Zorunlu hallerde ziyaretçilerin giriş- çıkış kayıtları tutulacaktır.

6-) Her veliye yaka kartı verilecektir. Okul bahçesine ilk gün hariç mutlaka verilen kart ile giriş yapılacaktır.

7-) Öğrenciler uyum döneminde okul bahçesinde sınıflar için düzenlenmiş toplanma bölgesinde sınıf öğretmenine/görevli öğretmene teslim edilecek ve teslim alınacaktır.

8-) Ders saatlerinde bina içinde ve okul bahçesinde veli bulunmayacaktır/beklemeyecektir.

9-) Öğrencilerin okul içindeki karşılaştığı problemler sınıf öğretmeni/rehber öğretmen/yönetici ve görevlendirilen diğer öğretmenler tarafından çözümlenecek, ihtiyaç halinde öğrenci velisi telefonla okula davet edilecektir.

10-) Nöbetçi öğretmenlerin ve görevlilerin her türlü uyarılarıları dikkate alınmalı, zorluk çıkarılmamalıdır.

COVİD-19 ZİYARETÇİ VE TEDARİKÇİ TALİMATNAMESİ

1. Tüm ziyaretçiler maskeli olarak okul/kurumlara giriş yapmalıdır.

2. Tüm ziyaretçilerin ve tedarikçilerin vücut sıcaklığı ölçülmelidir. Bakanlık genelgesine uygun olarak 37.5 C ve üzeri ateşi tespit edilen çalışanların İşyerine girişi mümkün olmamalıdır.

3. Yüksek ateş tespiti halinde, karantina odasında veya belirlenmiş benzeri bir alanda izolasyon sağlanarak derhal 112 aranmalıdır.

4. Girişlerde el dezenfektanı kullanma imkânı sağlanmalı/ kullandırılmalıdır. El hijyeni kurallarının uygulanması sağlanmalıdır.

5. Ziyaretçi kartları temizlik dezenfektasyon filan programları doğrusunu dezenfekte edilmelidir.

6. Vardiya değişimlerinde güvenlik personeli tarafından ortak kullanılan trafik telefon gibi malzemelerin teslim öncesi uygun şekilde dezenfekte edilmesi sağlanmalıdır.

7. Güvenlik danışma personeli için gerekli KKD ler sağlanmalı ve alkol bazlı el antiseptiği bulundurulmalıdır.

8. Ziyaretçiler ve tedarikçiler kuruluşa girmeden önce salgın hastalıkları önlemeye yönelik alınan bu kılavuzda bahsedilen ve kuruluşça hazırlanmış olan tedbirler uygulanan kurallar konusunda bilgilendirilmeli ve bu kurallara uyacağını dair ziyaretçiden ve tedarikçiden taahhüt alınmalıdır kuruluşa her türlü bu kontrolsüz giriş engellenmelidir.

9. Okul/kurum içinde mecbur kalmadıkça yüzeylere dokunmamalıdır. Dokunulduğunda el antiseptiği kullanılmalıdır.

10. Ziyaretçilerin ve tedarikçilerin okul/kurum içinde mümkün olduğu kadar kısa süre kalması sağlanmalıdır.

23-06-2021

23-06-202112-08-2020